KONYA / SELÇUKLU - Selçuklu Belediyesi Şehit Erkan Kurşun İlkokulu

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Karne Töreni

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yıl Sonu Karne Töreniyle Sona Erdi

2022-2023 Eğitim öğretim yılı düzenlenen karne töreniyle sona erdi.

Sevgili Öğrencilerim,

Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bunların hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Bu vesileyle siz öğrenciler, bu yıl sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede gelecek yıla daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız. Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak tabi ki en büyük hakkınızdır. Sizlerden tatil günlerinde özellikle sağlığınızı korumanızı, dinlenmenizi, ailelerinizle birlikte zaman geçirmenizi ve özellikle kitap okuyarak vaktinizi yararlı bir şekilde değerlendirmenizi istiyorum.

Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım,

Bugün sınıflarınızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için bayrağı bizlerden teslim alacaklardır. Elinizdeki cevheri büyük bir sabırla ve en iyi şekilde işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Bu bilinçle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarılarıyla her zaman gurur duyabilirsiniz.

Değerli Anne ve Babalar,

Çocuklarınızın karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendirirken, “Karnenin, çocuğunuzun yıl boyunca derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge” olduğunu ve hiçbir zaman çocuğunuzdan daha önemli olmadığını unutmayınız. Bu bilinçle çocukların karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, özgüvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayınız. Bizler için çocukların aldığı notlar kadar, yere atılan bir çöpü alması, kötü ve argo sözler kullanmaması, arkadaşlarının haklarını gözetip büyüklerine saygı göstermesi, özgüven sahibi, sabırlı hoşgörülü, yardımsever, paylaşımcı, dürüst, merhametli, vatansever, cömert olması en az notları kadar değerli ve önemlidir.

Bu vesileyle öğrencilerimize iyi tatiller diliyor, özveriyle mücadele eden yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, velilerimize sağlık, başarı ve mutluluk dolu günler geçirmelerini temenni ediyorum.

Şenol ERASLAN

Okul Müdürü

16-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-2023

Yayın: 16.06.2023 - Güncelleme: 17.06.2023 15:07 - Görüntülenme: 709